[bt-translator]

 

Streetjelly biedt de mogelijkheid om via de webcam online live shows te geven op internet. Het is een website met een lage drempel om mee te doen.  Het begint met je aanmelden als artiest of luisteraar. Aanmelden kan door middel van een Facebookacccount of met een emailadres. Daarna is het erg makkelijk om een show te starten. Op het moment dat je een show start, zendt Streetjelly automatisch een bericht naar alle followers op de Facebookpagina en het Twitteraccount dat je optreedt. Je kunt bij aanvang van je show ook via jouw eigen profielpagina en bericht sturen naar jouw eigen aanhang op Twitter en Facebook.

Je kunt ook een fanbase maken op Streetjelly. Mensen kunnen op je profielpagina je als favoriet toevoegen. Zij krijgen dan een email op het moment dat je een show start. Mijn persoonlijk profiel vindt u hier.

Over de opzet en hoe het in zijn werk gaat, staat duidelijk  op de website van Streetjelly beschreven.

Mijn ervaring met Streetjelly is goed. De site werkt netjes en er zijn diverse muzikanten actief, wat garant staat voor leuke shows. De community van Streetjelly is vriendelijk en men is meer dan bereid om een nieuweling te helpen. Ook is er support voor de mindere goden onder ons. Toen ik begon met gitaarspelen,  ben ik daar in een warm bad beland. Ze zijn erg vriendelijk en geven goede tips. (You have to crawl before you can walk, walk before you can run….Ja…dat weet ik wel, maar……. het…. gaat…. zo…….. langzaam……!)  De support van de muzikanten op Streetjelly, hielp me enorm om het oefenen vol te houden.